جلسه انجمن و مسئولان بورس کالا به منظور ارائه مستندات و بررسی دقیق قیمت تمام شده تولید شمش روی جهت تعیین قیمت واقعی فروش شمش برگزار شد.
جلسه انجمن روز دوشنبه به تاریخ ۱۵ اردیبشهت ماه ساعت ۱۴ با مسئولان بورس کالا به منظور ارائه مستندات و بررسی دقیق قیمت تمام شده تولید شمش روی جهت تعیین قیمت واقعی فروش شمش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران، نشست مذکور که حدود سه ساعت به طول انجامید، با هدف شفافسازی هزینههای تولید و ارائه تصویری روشن از وضعیت اقتصادی تولیدکنندگان شمش روی صورت پذیرفت. در این جلسه، مجموعهای کامل از اسناد و مدارک رسمی شامل فاکتورهای خرید خاک، هزینههای حمل و نقل، هزینه های خردایش و فاکتورهای خرید مواد شیمیایی برای انجام فلوتاسیون ، هزینه حقوق و دستمزد و هزینه های تعمیر و نگهداری و هزینه استهلاک و انرژی با مستندات مربوطه و همچنین هزینههای تبدیل کنسانتره به شمش روی مبتنی بر فاکتورهای خرید مواد شیمیایی مصرفی و ضرایب مصرف در تولید و هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه بالای برق با ارائه فیشهای برق و هزینه استهلاک و سربار را به مسئولان بورس کالا ارائه و تمام مدارک هزینه و فاکتورها را به رویت ایشان رساند.
بر اساس مستندات ارائه شده اثبات گردید که قیمت تمام شده هر کیلوگرم شمش روی برای تولیدکنندگان حتی در شرایط ظرفیت کامل و با فرض عدم قطعی برق ، بسیار بالاتر از قیمت پایه شمش روی در بورس کالا میباشد . این اختلاف فاحش، فعالان این صنعت را با چالشهای جدی مواجه ساخته است.
انجمن در این جلسه به رویه متفاوت قیمت گذاری در سایر صنایع فلزی که با قیمتهای جهانی و در بازار رقابتی عرضه میشود اشاره گردید لیکن ایشان تفاهم نامه قیمتی امضا شده بین تمامی عرضه کنندگان و نماینده خریداران آن صنایع را ارائه نمودند که ظاهرا صنعت روی قادر به ارائه همچین تفاهم نامه ای نیست.
در ادامه این موضوع مطرح شد که اگر صنایع پایین دست بخواهند شمش روی را از بازارهای جهانی تهیه کنند قطعا مجبور به پرداخت قیمتی بسیار بالاتر از قیمت فعلی در بورس کالا خواهند بود فلذا این تخفیف و رانت ویژه ای است که در این ساز و کار و از طریق قیمتگذاری دستوری از جیب تولید کنندگان شمش روی برای ایشان فراهم شده است.
علی ایحال با تمام دلایل و مدارک ارائه شده ، مسئولان بورس کالا در پاسخ به درخواست تعدیل قیمت پایه ، اعلام نمودند که هرگونه اقدام در زمینه تعدیل قیمت، مستلزم پیگیری فعالان این حوزه از طریق سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان میباشد.
از آنجا که عزیزان در دوره قبلی انجمن پیگیریهای مکرری از سازمان حمایت کرده بودند، تماس تلفنی با ایشان برقرار گردید و ایشان عنوان نمودند که سازمان حمایت نیز خود را مسئول قیمتگذاری ندانسته و معتقد است تصمیمگیری در این خصوص بر عهده بورس کالا است.
شایان ذکر است که در جلسه قبلی در بورس کالا با حضور مدیر کل دفتر معدنی وزارت صمت ، ایشان نیز عنوان نمودند که وزارت خانه متبوع مجاز به قیمتگذاری نیست.
همانگونه که مشخص است این امر، تولیدکنندگان را در یک چرخه پیچیده و بدون متولی مشخص برای رسیدگی به مشکلات قیمتگذاری قرار داده است.
در ادامه مذاکرات، بورس کالا پیشنهاد خروج شمش روی از بورس کالا را مطرح نمود که ظاهرا بر این پیشنهاد هم استوار نیست .
به هر حال پیگیریهای انجمن در خصوص این موضوع همچنان ادامه خواهد داشت و بنظر میرسد هماهنگی با نماینده محترم مجلس جناب آقای دکتر طاهری برای ورود به موضوع شاید منجر به آن شود که مسئولان بورس کالا با در نظر گرفتن مستندات ارائه شده و لحاظ کردن وضعیت دشوار تولیدکنندگان روی ، تدابیر لازم را جهت رفع این مشکلات اتخاذ نمایند تا از وارد آمدن خسارات بیشتر به این صنعت مهم و اشتغالزا جلوگیری شود.
در ادامه پیگیری ها، نتایج آتی به اطلاع فعالان و اعضای محترم انجمن خواهد رسید.
۱۴۰۴/۰۲/۱۷، ۱۰:۴۷:۳۶ 16
اخبار مرتبط



