امضای 13 تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و تاجیکستان در نشست فعالان اقتصادی دو کشور 

 امضاء تفاهمنامه همکاری #صنعتی ومعدنی بین ایران وتاجکستان شیرعلی #کبیر وزیر صنعت و #تکنولوژی و ابراهیم #جمیلی رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی ومعدنی  زرین درمحل وزارتخانه صمت تاجیکستان امضاء شد

  الهام محمد زاده وزیر #زمین شناسی #تاجیکستان و ابراهیم #جمیلی رئیس هیئت مدیره گروه صنعتی و معدنی #زرین در وزارت زمین شناسی تاجکستان باهم بحث و تبادل نظر کردند.

#تاجیکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و ساختار زمین‌شناسی خود، دارای ظرفیت‌های قابل توجه #زمین‌شناسی و #منابع طبیعی است. 

این کشور که در منطقه کوهستانی آسیای میانه قرار دارد، منابع متنوعی از مواد معدنی، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و انرژی دارد. 

در ادامه به برخی از این ظرفیت‌ها اشاره می‌شود:

1. فلزات گران‌بها

• طلا: تاجیکستان دارای ذخایر بزرگ طلا در مناطق مختلف است، از جمله در معدن طلای زرافشان که یکی از بزرگ‌ترین معادن طلای این کشور و منطقه محسوب می‌شود.

• نقره: ذخایر نقره در تاجیکستان، به‌ویژه در منطقه شرق کشور، اهمیت بالایی دارد.

2. فلزات پایه

• روی و سرب: تاجیکستان دارای ذخایر غنی از روی و سرب است ؛مهم‌ترین معدن سرب و روی این کشور در منطقه #آیودو و #کوشتو قرار دارد. این فلزات برای صنعت فلزات پایه اهمیت دارند.

3. مس

تاجیکستان نیز دارای منابع مس است. این کشور در حال توسعه معادنی برای استخراج مس است که ذخایر مهم آن در مناطق شرقی کشور و مناطق نزدیک به مرز با #چین و #قرقیزستان قرار دارند.

ابراهیم #جمیلی در خصوص هدف از امضای تفاهم با وزارت صمت #تاجیکستان گفت:

تاجیکستان،با توجه به موقعیت جغرافیایی و ساختار زمین‌شناسی خاص خود، دارای پتانسیل‌های معدنی و زمین‌شناسی زیادی است که می‌توانند نقش مهمی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا کنند. این پتانسیل‌ها شامل منابع طبیعی و مواد معدنی فراوانی است که در صنایع مختلف از جمله معدن، انرژی، و ساخت و ساز به کار می‌روند.

وی افزود:ما نیاز داریم تا در راستای دسترسی به اهداف توسعه ای در کشور با کشورهای منطقه یکی شویم و نسبت به توسعه ظرفیتهای خود و همچنین توسعه سطح دانش در این خصوص وضعیت کشورهای منطقه را بخوبی و درستی رصد کنیم.

پتانسیل‌های زمین‌شناسی #تاجیکستان

1. کوه‌های هندوکش و پامیر:
تاجیکستان در منطقه‌ای کوهستانی با رشته‌کوه‌های هندوکش و پامیر واقع شده است که ساختارهای زمین‌شناسی پیچیده‌ای دارند. این مناطق شامل رسوبات و سنگ‌های مختلف مانند سنگ‌های آذرین، دگرگونی و رسوبی هستند که شرایط مناسبی برای وجود منابع معدنی ایجاد کرده‌اند.

2. فعالیت‌های زمین‌ساختی:
منطقه پامیر به‌ویژه به دلیل فعالیت‌های زمین‌ساختی و زلزله‌خیز بودن آن، شرایط ویژه‌ای برای شکل‌گیری منابع معدنی فراهم کرده است. این فعالیت‌های زمین‌ساختی باعث ایجاد ذخایر عظیم مواد معدنی در عمق زمین شده‌اند.

منبع/کیهان معدنی

 


۱۴۰۳/۱۰/۲۷، ۱۲:۵۶:۱۴       16

Facebook    Google    LinkedIn    Twitter

گالری تصاویر