کاهش سود خالص تولیدکنندگان سرب و روی در واکنش به چالش‌های داخلی و خارجی

 

 سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان داخلی روی و سرب در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته‌ است. برای مثال کروی در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نزدیک به ۵ میلیارد تومان سود خالص شناسایی کرد ولی در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ به سود خالص منفی ۲۶ میلیارد تومانی رسید.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران و به نقل از ایراسین، تولیدکنندگان روی و سرب در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ به خصوص در فصل تابستان با محدودیت توزیع برق مواجه شدند و نتیجه این اتفاق کاهش سطح تولیدات بسیاری از آنها بود. با این حال جدیدترین صورت‌های مالی منتشر شده در سامانه کدال نشان می‌دهد سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان روی و سرب در فصل تابستان نسبت به بهار افزایش چشم‌گیری پیدا کرده است. سود خالص کاما در بهار ۱۴۰۳ منفی ۴ میلیارد تومان بود ولی در فصل تابستان به ۱۳۵ میلیارد تومان رسید، سود خالص فرآور نیز از ۵ میلیارد تومان در فصل بهار به ۶۵ میلیارد تومان رسید و سود خالص فگستر از ۲۰ میلیارد تومان در بهار به ۵۷ میلیارد تومان در تابستان جهش کرد. تعدادی از تولیدکنندگان این گروه نیز در فصل تابستان سود خالص کمتری نسبت به بهار ثبت کردند برای مثال سود خالص فاسمین یکی از بزرگان این گروه از ۱۶۱ میلیارد تومان به ۱۵۳ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

مجموع سود خالص ۶ ماه ۱۴۰۳ تولیدکنندگان روی و سرب نسبت به مدت مشابه سال قبل به صورت جدول زیر است:

نماد

سود خالص ۶ ماه اول ۱۴۰۲
(میلیارد تومان)

سود خالص ۶ ماه اول ۱۴۰۳
(میلیارد تومان)

فاسمین

۹۶۸

۳۱۴

کاما

۲۳۷

۱۳۲

فرآور

۳۷۴

۶۹

کیمیا

۳۵

۹۶

فگستر

۲۷

۷۶

فافق

۴۸

۷۱

فروی

۲

۲

فتوسا

۵۲

۱۴

کروی

۵

-۲۶

فزرین

۵

۹۰

زنگان

۱۰

۷

 

سود خالص بسیاری از تولیدکنندگان روی و سرب در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به ۶ ماه اول ۱۴۰۲ کاهش یافته است. بیشترین افت مربوط به کروی است. کروی در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نزدیک به ۵ میلیارد تومان سود خالص شناسایی کرد ولی در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ به سود خالص منفی ۲۶ میلیارد تومانی رسید. این تولیدکننده در فصل بهار منفی ۵ میلیارد و در فصل تابستان منفی ۲۱ میلیارد تومان سود خالص داشت. فرآور، کاما، فاسمین، فتوسا و زنگان نیز در ۶ ماه اول سال سود خالص کمتری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتند. در طرف مقابل تعدادی از تولیدکنندگان مانند کیمیا، فگستر، فزرین، فافق فروس در بازه زمانی مورد بررسی از نظر سود خالص جهش بالایی به ثبت رساندند.

سود خالص فزرین در ۶ ماه اول ۱۴۰۳ نسبت به ۶ ماه اول ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۸ برابر رشد کرده است. سود خالص کیمیا از ۳۵ میلیارد تومان به ۹۶ میلیارد تومان رسید و سود خالص فگستر نیز از ۲۷ میلیارد تومان به ۷۶ میلیارد تومان افزایش یافت. سود خالص این ۳ تولیدکننده در بازه زمانی مورد بررسی بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافت.

بررسی صورت‌های مالی تولیدکنندگان روی و سرب نشان می‌دهد سود خالص آنها طی دو سال گذشته در فصل پاییز و زمستان کاهش پیدا کرده است و احتمال کاهش در پاییز پیش‌رو نیز وجود دارد.


۱۴۰۳/۰۸/۰۸، ۱۰:۰۹:۱۳       61

Facebook    Google    LinkedIn    Twitter

گالری تصاویر