نشست هم‌اندیشی انجمن سرب و روی و مدیرکل صمت زنجان؛/ بررسی موانع و افق‌های توسعه صنعت به ویژه در بخش سرب و روی

 

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران، نشستی مشترک و راهبردی میان هیأت مدیره این انجمن و مهندس امیرعلی مسیبی، مدیرکل محترم سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، برگزار شد. هدف از این نشست، تبادل نظر پیرامون حل مشکلات و ارائه راهکارهای عملی برای توسعه و شکوفایی هرچه بیشتر صنعت سرب و روی بود.

در ابتدای این نشست صمیمانه، مهندس امیرعلی مسیبی با تأکید بر نقش محوری و تخصص مثال‌زدنی بخش خصوصی، اذعان داشت: "همواره بر این باور بوده‌ایم که فعالان بخش خصوصی به لحاظ دانش فنی، تخصص و درک صحیح اقتضائات بازار، همواره پیشرو و راهگشا هستند." این سخنان، نمایانگر رویکرد حمایتی و اعتماد مسئولان ارشد استان به توانمندی‌های بی‌بدیل فعالان اقتصادی است.

در ادامه، مجتبی بزرگ، رئیس محترم هیأت مدیره انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران، به تشریح جامع مسائل و مطالبات اساسی این صنعت پرداخت. ایشان با اشاره به مذاکرات اخیر با معاونت مربوطه در وزارت صمت، موضوع حیاتی خروج شمش روی از فهرست مواد خام و نیمه‌خام را مطرح نمود. به گفته ایشان، این اقدام راهبردی با هدف جلوگیری از خام‌فروشی، هدایت سرمایه‌های حاصل از معافیت‌های مالیاتی به سمت صنایع دانش‌بنیان و تکمیل زنجیره ارزش تولید، به ویژه استخراج عناصر نادر خاکی، دنبال می‌شود.

بزرگ تبعات ناگوار قرارگیری نابجای صنعت روی در فهرست مواد خام را اینگونه تبیین نمود: "زمانی که صنعت روی به اشتباه در زمره مواد خام تلقی می‌شود، منابع مالی آن مشمول مالیات می‌گردد. مهم‌تر آنکه، خاک معدنی که متعلق به دولت است، به تولیدکنندگان فروخته شده و متأسفانه، عین ۱۰ درصد ارزش افزوده‌ای که پرداخت میشود، هنگام صادرات طبق تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده، به ما عودت داده نمی‌شود." ایشان همچنین از افزایش بی‌رویه قیمت مواد اولیه کلیدی نظیر اسید، پرمنگنات و آب اکسیژنه ابراز نگرانی کرده و افزودند: "با وجود تمامی این موانع، انتظار می‌رود واحدهای تولیدی به فعالیت خود ادامه دهند. در صورت رفع این مشکلات، کارخانه‌ها قادر خواهند بود کیک‌های دپو شده را خریداری و با فرآوری آن‌ها، معضل دپو نیز مرتفع گردد."

از دیگر مطالبات مطرح شده توسط  رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران، تعدیل قیمت خاک معدنی، آزادسازی قیمت شمش روی، استخراج عناصر ارزشمند از کیک‌های تولیدی بود. ایشان همچنین به نرخ‌گذاری غیرمنطقی ضرایب مصرف انرژی اشاره نموده و پرسیدند: "چرا ضریب مصرف انرژی برای صنعت روی ۱.۶۸ تعیین شده، در حالی که برای سایر صنایع با مصرف برق بسیار بالاتر، این ضریب پایین تر در نظر گرفته شده است؟ کما اینکه فرمول پایه قیمت شمش روی متفاوت بوده به نحوی که قیمت شمش روی نسبت به سایر صنایع فلزی پایینتر قرار میگیرد و چرا قیمت شمش سایر فلزات در بورس کالا بر اساس LME ضرب در دلار آزاد محاسبه می‌شود، اما برای صنعت روی، نرخ دلار نیمایی مبنا قرار میگیرد؟

زنگ خطر برای صنعت روی زنجان؛ ضرورت حمایت قاطع مسئولان

در ادامه نشست، رسولی، عضو محترم هیئت مدیره انجمن، بر وضعیت نامطلوب صنعت سرب و روی در استان زنجان تأکید نمود و اظهار داشت: "وضعیت کنونی صنعت سرب و روی در استان به هیچ وجه مطلوب نیست و توان ادامه این روند رو به اتمام است. با این شرایط، متأسفانه شاهد خاموشی تدریجی اکثر واحدهای تولیدی خواهیم بود."

وی  نیز به مسئله ضرایب مصرف برق اشاره کرده و با مقایسه با سایر صنایع، خواستار تجدید نظر در این زمینه شدند. رسولی همچنین به عوارض ۲ درصدی صادرات اشاره کرده و با طرح این پرسش که چرا باید برای صادرات محصولی که مصرف داخلی ندارد، عوارض پرداخت شود، خواستار مساعدت دولت و وزارت صمت گردیدند. مشکلات سه ساله با بورس کالا و تحمیل قیمت‌های غیرواقعی، همچنین موانع ناشی از کارمزد تمدید ضمانت‌نامه‌ها و قطعی‌های مکرر برق، از دیگر مسائلی بود که توسط ایشان مطرح گردید. رسولی در پایان سخنان خود تأکید کرد: "از صنعتی که مورد حمایت قرار نمی‌گیرد، نمی‌توان انتظار تداوم داشت. حفظ کارخانه‌ها و استمرار تولید، اولویت نخست ماست و نخستین درخواست ما، مساعدت در خصوص تمدید ضمانت‌نامه‌ها از طریق مذاکره با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است."

مهندس امیرعلی مسیبی، مدیرکل محترم صمت استان زنجان، با اذعان به اهمیت صنعت سرب و روی در اقتصاد استان،ضمن وعده پیگیری جدی مشکلات مطرح شده، از انجمن درخواست نمود تا فهرست مدونی از این چالش‌ها به همراه مستندات مربوطه جهت پیگیری مشترک ارائه نمایند. همچنین، بر ضرورت همکاری انجمن در تعیین تکلیف پسماندهای این صنعت تأکید گردید.

مهندس مسیبی همچنین افزود، مشکل کیک های دپو شده با همکاری و هم فکری های لازم با واحدهای تولیدی و سرمایه گذاران مرتفع خواهدشد.

در خاتمه این نشست، مجتبی بزرگ رئیس انجمن بر اهمیت همکاری‌های فرهنگی و رسانه‌ای برای اصلاح نگرش عمومی نسبت به این صنعت تأکید کرده و خواستار مساعدت مدیرکل محترم صمت در این زمینه گردید. تداوم جلسات مشترک با سازمان صمت و پیشبرد امور به صورت هم‌افزا، از دیگر موارد مورد تأکید ایشان بود.


۱۴۰۴/۰۳/۱۰، ۱۰:۵۸:۴۴       7

Facebook    Google    LinkedIn    Twitter

گالری تصاویر