نقش پررنگ شرکت (Ark Energy) و (Korea Zinc) در توسعه بخش هیدروژن استرالیا

هیدروژن تجدیدپذیر به عنوان یک سوخت همه‌کاره با کاربردی گسترده در صنایعی مانند حمل‌ونقل سنگین، مواد شیمیایی، تولید و فرآوری فلزات که کربن تولیدی بسیار بالایی دارند، شناخته می‌شود. این نوع انرژی همچنین یکی از مهم‌ترین سوخت‌‎های پاک در گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر در مقیاس جهانی به شمار می‌رود.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران و به نقل از پایگاه خبری «Fuel Cells Works»، شرکت «Ark Energy» قصد دارد از تخصص و تجربه خود در تولید هیدروژن در توسعه این بخش در استرالیا استفاده کند. شرکت مذکور از جمله بازیگران پیشرو در توسعه صنعت تجدیدپذیر در استرالیا بوده که زیرمجموعه شرکت «Korea Zinc»، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فلزات غیرآهنی در جهان است و مالکیت واحد فرآوری پالایشگاه «Sun Metals»، واقع در نزدیکی شهر تاونزویل در ایالت کوئینزلند استرالیا را در اختیار دارد.

قابل ذکر است که واحد فرآوری «Sun Metals» متعلق به شرکت «Korea Zinc»، اولین واحد فرآوری بزرگی در جهان بود که به طرح جهانی «RE100» ارائه شده از سوی «Climate Group» پیوست. شرکت «Korea Zinc» با پیوستن به طرح مذکور متعهد شده است که تا سال ۲۰۴۰ در واحد فرآوری «Sun Metals» و تا سال ۲۰۵۰ در کلیه شرکت‌های زیرمجموعه خود در سطح جهانی از ۱۰۰ درصد برق تجدیدپذیر استفاده کند.

در سال‌های اخیر، شرکت «Korea Zinc» طرح توسعه پایدار مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر را با عنوان «Troika Drive» ارائه کرده و سرمایه‌گذاری فراوانی در راستای اجرای آن انجام داده است. شرکت مذکور هدف از ارائه این طرح را توسعه کسب‌وکار خود مبتنی انرژی‌های تجدیدپذیر، به ویژه سه بخش هیدروژن، مواد معدنی ثانویه باتری‌ها و بازیافت مواد معدنی اعلام کرده است.

در سال ۲۰۱۸، شرکت «Korea Zinc» حدود ۲۰۰ میلیون دلار برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی در واحد فرآوری «Sun Metals» سرمایه‌گذاری کرد که در حال حاضر بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی یکپارچه صنعتی در استرالیا به شمار می‌رود. قابل ذکر است که حدود ۲۵ درصد از نیاز برق واحد مذکور از طریق این نیروگاه تامین می‌شود.

شرکت مذکور به منظور پیشبرد استراتژی‌های خود در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر، شرکت «Ark Energy» را در سال ۲۰۲۱ تاسیس کرد. در حال حاضر شرکت «Ark Energy» پس از تنها چند سال فعالیت، به یکی از برجسته‌ترین شرکت‌های زیرمجموعه شرکت «Korea Zinc» در توسعه طرح‌های این شرکت در بخش انرژی تجدیدپذیر استرالیا تبدیل شده است. اکنون شرکت «Ark Energy» مجموعه‌ای از پروژه‌های با ارزش سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری را در دست توسعه دارد که شامل تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر، ساخت سیستم‌های ذخیره انرژی باتری و تولید سوخت هیدروژن تجدیدپذیر می‌‎شود.

شرکت «Ark Energy» با بهره‌برداری از پشتوانه قوی مالی شرکت مادر، به دنبال توسعه پروژه‌های نوآورانه خود در تولید، ذخیره‌سازی و توزیع هیدروژن تجدیدپذیر بوده و هم‌اکنون به عنوان یکی از بازیگران اصلی در توسعه صنعت هیدروژن استرالیا شناخته می‌شود. گسترش حوزه فعالیت شرکت «Ark Energy» در تولید هیدروژن تجدیدپذیر در بخش حمل‌ونقل، در حال حاضر یکی از اهداف اصلی این شرکت مبتنی بر اجرای فرایندهای کربن‌زدایی محسوب می‌شود.

اولین پروژه هیدروژن تجدیدپذیر شرکت مذکور در بخش حمل‌ونقل استرالیا با نام «SunHQ Hydrogen Hub»، شامل یک ایستگاه تولید و سوخت‌گیری برای حمل‌ونقل جاده‌ای بوده که در نزدیکی نیروگاه خورشیدی و واحد فرآوری «Sun Metals» واقع شده است. فاز نخست این پروژه شامل نصب الکترولیزگر یک مگاواتی غشای تبادل پروتون (PEM) بوده که برق مورد نیاز آن از نیروگاه خوررشیدی واحد فرآوری «Sun Metals» تامین می‌شود. لازم به ذکر است که بهره‌برداری از فاز نخست پروژه مذکور در ماه ژانویه ۲۰۲۵ آغاز شد.

مایکل چوی، مدیرعامل شرکت «Ark Energy» با اشاره به ظرفیت تولید ۱۵۵ تنی هیدروژن تجدیدپذیر در پروژه «SunHQ Hydrogen Hub»، اظهار داشت: این حجم از هیدروژن تولیدی به منظور کربن‌زدایی ناوگان ریلی و جاده‌ای که بین واحد فرآوری «Sun Metals» و بندر تاونسویل در رفت‌وآمد هستند و همچنین برای تامین سوخت هیدروژن مشتریان مورد نیاز اشخاص ثالث کافی خواهد بود. به علاوه، بهره‌برداری کامل از فاز نخست این پروژه در ماه مارس ۲۰۲۵ انجام خواهد شد.

پروژه «SunHQ Hydrogen Hub»، یک پروژه پیشرو و محوری در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر بوده که نه تنها به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تاسیسات کاملا یکپارچه تولید و سوخت‌گیری هیدروژن تجدیدپذیر در استرالیا محسوب شده بلکه به عنوان یک پروژه آزمایشی حیاتی که در آن از فناوری‌های پیشرفته به منظور ادغام بخش هیدروژن تجدیدپذیر در زنجیره ارزش استفاده شده است، شناخته می‌شود و راه‌اندازی آن کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری در تولید هیدروژن را در این کشور به دنبال خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت «Ark Energy» خاطرنشان کرد: این شرکت از تخصص و دانش خود در راه‌اندازی پروژه «SunHQ Hydrogen Hub» طی ۱۲ ماه گذشته به منظور ساخت سایر پروژه‌های بزرگ‌تر و جاه‌طلبانه‌تر هیدروژن تجدیدپذیر که در آینده عملیاتی خواهند شد، استفاده می‌کند.

با توجه به چشم‌انداز بخش انرژی جهانی ارائه شده از سوی آژانس بین‌المللی انرژی در سال ۲۰۲۳، استرالیا ضمن برخورداری از منابع فراوان انرژی تجدیدپذیر، از شرایط مناسبی برای تبدیل شدن به یک تامین‌کننده اصلی هیدروژن تجدیدپذیر برخوردار است و انتظار می‌رود به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان هیدروژن کم‌‌کربن در جهان تبدیل شود.

در همین رابطه می‌توان اظهار داشت که یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های تولید هیدروژن، انتقال آن در مقادیر زیاد است. آمونیاک سبز که از هیدروژن تجدیدپذیر تولید می‌شود، یک حامل انرژی بوده که به راحتی قابل انتقال است و می‌توان از آن به منظور تولید هیدروژن در بخش‌های مختلفی استفاده کرد.

در گزارش جهانی آژانس بین‌المللی انرژی و انجمن هیدروژن استرالیا در سال ۲۰۲۴، بر استفاده از آمونیاک به‌ عنوان روشی برای تولید هیدروژن که به طور ویژه در تسهیل اجرای فرایند کربن‌زدایی در صنایع سنگین نقش خواهد داشت، تاکید شده است.

چوی در رابطه با همین مسئله عنوان کرد: آمونیاک سبز به عنوان یک منبع حیاتی و با کربن تولیدی صفر به شمار می‌رود که در اجرای فرایند کربن‌زدایی در صنایع سنگین می‌تواند در حجمی گسترده مورد استفاده قرار بگیرد.

پروژه بزرگ هیدروژنی بعدی شرکت «Ark Energy» با نام «Han-Ho H2 Hub»، شامل یک تاسیسات یکپارچه تولید هیدروژن تجدیدپذیر و آمونیاک سبز در منطقه «Abbot Point State Development Area» می‌شود. انرژی مورد نیاز این پروژه با برق تجدیدپذیر از مرکز انرژی سبز «Collinsville» متعلق به شرکت «Ark Energy» که در ۶۰ کیلومتری جنوب منطقه مذکور واقع شده است، تامین خواهد شد و آمونیاک سبز مورد نیاز آن از طریق بندر ابوت پوینت تهیه می‌شود.

تیم دیویس، مدیر ارشد پروژه «Han-Ho H2 Hub» عنوان کرد: این پروژه قرار است در دو فاز ساخته شود و حجم سرمایه‌گذاری زیرساختی یکی از فازهای آن واقع در شمال ایالت کوئینزلند، حدود هشت میلیارد دلار خواهد بود.

با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، فرایند راه‌اندازی این پروژه در سال ۲۰۳۰ آغاز می‌شود و ظرفیت تولید نهایی در هر دو فاز آن حدود ۴۰۰ هزار تن در سال هیدروژن تجدیدپذیر و ۲٫۴ میلیون تن در سال آمونیاک سبز طی بازه زمانی سال‌های ۲۰۳۵ تا ۲۰۴۰ است.

دیویس مطرح کرد: پروژه «Han-Ho H2 Hub»، یکی از بزرگ‌ترین واحدهای تولید هیدروژن و آمونیاک با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در استرالیا خواهد بود. بندر ابوت پوینت به دلیل دسترسی مناسب به یک منطقه صنعتی برای صادرات حجم زیادی از محموله‌های هیدروژن تولیدی در پروژه مذکور در نظر گرفته شده است و چندین منابع انرژی تجدیدپذیر در مجاورت آن قرار داشته که می‌تواند این بندر را یک مرکز استراتژیک برای صادرات در منطقه آسیا و اقیانوسیه تبدیل کند.

وی معتقد است انتخاب این بندر به عنوان یک مرکز صادراتی، تاثیر بسیار مثبتی در تبدیل پروژه «Han-Ho H2 Hub» به یک بازار صادراتی هیدروژن تجدیدپذیر در آینده خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت «Ark Energy» در پایان با بیان اینکه شرکت مذکور مصمم است به یک شرکت پیشرو در تولید و صادرات هیدروژن تجدیدپذیر در مقیاس جهانی تبدیل شود، یادآور شد: این شرکت متعهد شده است که براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، جایگاه خود در تولید هیدروژن تجدیدپذیر را نه تنها در استرالیا بلکه در سطح جهانی در راستای اجرای فرایند کربن‌زدایی و دستیابی به طرح برایند انتشار تولید کربن صفر به طور قابل‌ توجهی ارتقا ببخشد.

منبع/فلزات آنلاین


۱۴۰۴/۰۲/۱۰، ۱۱:۲۲:۲۸       41

Facebook    Google    LinkedIn    Twitter

گالری تصاویر