رئیس هیئت عامل ایمیدرو مطرح کرد: جذب سرمایه ۲۷٫۵ همتی ایمیدرو در سه طرح شاخص معدنی
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: پروژههای روی مهدیآباد، تیتانیوم کهنوج و پتاس خور و بیابانک با مدل ایمیدرو، سرمایه از بخش خصوصی جذب کردهاند.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، محمد آقاجانلو به مناسبت دهه فجر با اعلام این مطلب و همچنین اهمیت نقش معدن در توسعه کشور، افزود: در این سه پروژه شاخص، ایمیدرو ۲۷٫۵ هزار میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی را جذب توسعه حوزه معادن کشور کرده است.
وی با بیان اینکه تنها در این طرحها دو هزار و ۶۰۰ شغل مستقیم و افزون بر ۱۲ هزار و ۹۰۰ شغل غیرمستقیم ایجاد میشود، تاکید کرد: ایمیدرو در این مدل جذب سرمایه، ضمن حفظ مالکیت دولت بر معادن، اقدام به واگذاری امور بهرهبرداری و فروش محصولات معدنی کرده که این امر سبب افزایش انگیزه شرکتهای خصوصی برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال در معادن شده است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد: اکنون فاز نخست کارخانه فرآوری روی مهدیآباد به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی ایران و خاورمیانه با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن کنسانتره روی مشغول به تولید است و در آینده با حضور مقامات عالی کشور افتتاح میشود.
آقاجانلو ادامه داد: طرح ایجاد کارخانه ۱۳۰ هزار تنی کنسانتره تیتانیوم کهنوج در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و این پروژه نقش قابلتوجهی در توسعه جنوب استان کرمان به عنوان منطقه کمبرخوردار ایفا خواهد کرد.
وی همچنین درباره طرح پتاس، اظهار داشت: مجتمع پتاس خور و بیابانک (در شرق استان اصفهان)، نخستین تولیدکننده پتاس در ایران و دارای یکی از بزرگترین ذخایر املاح معدنی در خاورمیانه است. در این مجتمع، طرح تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن پتاس در حال اجراست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد: در سال ۱۴۰۳، این مجتمع که در منطقه کمبرخوردار واقع شده است، توانست ضمن ثبت جایگاه خود به عنوان بزرگترین تولیدکننده کلرید پتاسیم در کشور، خدمات لازم برای دستیابی به ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن کلرید پتاسیم را فراهم آورد.
آقاجانلو در پایان خاطرنشان کرد: این مجتمع با تاکید به دانش متخصصان خود توانست برای نخستین بار در کشور به دانش فنی استحصال لیتیوم از ذخایر شورابهای دست پیدا کند.
۱۴۰۳/۱۱/۱۴، ۰۹:۳۸:۴۰ 21